Omdat voorkomen beter is dan genezen. Ook last van pijnlijke, stijve spieren na een intensieve work-out? Geen pretje. Ondanks de vele remedies en middeltjes om pijnlijke, stijve spieren sneller te doen verdwijnen zijn er ook een aantal tips om deze te voorkomen. Wij van Sport With BAST geven jullie alvast 3 van onze favoriete tips.

Tip 1: Bouw op

De beste remedie om stijve spieren te voorkomen is om een trainingsschema te hebben dat langzaam opbouwt. Als je lang niet meer aan sport hebt gedaan, is het belangrijk om rustig opnieuw te beginnen en elke training je inspanning iets te verzwaren. Om je lichaam (en vooral je spieren) niet overmatig te belasten, verzwaar je je inspanning iedere week met maximaal 10% of maak je je inspanning 10% langer dan vorige week. Op die manier zal je minder last hebben van spierpijn en zal je je spieren ook niet overbelasten.

Tip 2: Warm op

Start elke work-out met een goede opwarming, zoals rustig joggen, fietsen, huppelen of je gewrichten loswerken. Geen zin of geen tijd voor een goede opwarming? Dan kan je ook gebruik maken van een extern middel om je spieren voor de inspanning op te warmen. Ideaal hiervoor is een massage met Liniment van BAST. Een massage met Liniment zorgt ervoor dat er meer bloed naar de spieren gaat, waardoor de spieren elastischer worden en de kans op blessures hierdoor kleiner wordt.

Shop Liniment van BAST nu online: https://www.sportwithbast.com/shop/

Tip 3: Bol uit

Stop na een intensieve sportinspanning niet meteen maar bol nog even uit. Als je onmiddellijk na de inspanning gaat zitten bestaat er een grote kans dat je nadien niet meer soepel gaat kunnen rechtstaan. Door na de inspanning nog even te blijven bewegen blijft de doorbloeding van je spieren op pijl, waardoor de kans op stijve spieren kleiner wordt. Ook stretchoefeningen na een inspanning kunnen ervoor zorgen dat je minder last krijgt van stijve spieren.