Nu juli op zijn einde begint te lopen, is de zomervakantie bijna halverwege. Heb je nog een aantal vrije dagen in augustus en zin om deze dag sportief door te brengen? Wij van Sport With BAST geven jullie alvast enkele suggesties.

Elle Tennis Cup 2018

Op 3 augustus organiseert Elle België hun Elle Tennis Cup in de Royal Zoute Tennisclub in Knokke. Maak je klaar voor een dagje tennisplezier met veel fun, goodies,.. Inschrijven kan per team of alleen vanaf 16 jaar.

Waar? Royal Zoute Tennisclub (Astridlaan 7, Knokke-Heist)

Wanneer? 3 augustus

Meer info? https://www.elle.be/nl/236296-schrijf-je-nu-in-voor-de-elle-tennis-cup-2018.html

Beachvolley Deluxe

Dit 3-dagen durende beachvolleybaltoernooi is geschikt voor zowel recreatieve als competitiespelers (spelers die aangesloten zijn bij de Vlaamse Volleybalbond of analoge volleybalbond met ander werkingsgebied). Je kan je inschrijven in de recreatieve of competitiereeks. Zin in een feestje? Op zaterdagavond wordt het terrein omgedoopt tot een danstempel voor een Strandfeestje waar jaarlijks meer dan 4 000 mensen op afkomen.

Waar? Baalsebaan 285, Baal

Wanneer? 3 tot 5 augustus (Strandfeestje zaterdag 4 augustus)

Meer info? https://www.beachvolleydeluxe.be

Beach Runs

Ook aan onze Belgische Kust is er heel wat sportief te beleven. Onze favorieten? Beach runs. Je vindt ze niet alleen in hun traditionele vorm (denk aan 5 of 10 km over het strand), maar ook meer uitdagende vormen zoals obstacle runs. Natuurlijk hoef je niet persé deel te nemen aan een wedstrijd maar kan je ook zelf gaan joggen op het strand.

 • Carrefour Market Strandloop Heist
  • Waar? Sportstrand Heist West, Knokke-Heist
  • Wanneer? 10 augustus
 • O2Run
  • Waar? Strand ter hoogte van Louis Logierlaan, Middelkerke
  • Wanneer? 14 augustus
 • Beach Survival Run
  • Waar? O’Neill Beachclub, Blankenberge
  • Wanneer? 26 augusuts

Meer info? https://www.dekust.be/nl/agenda/alle/type/sportwedstrijd

Heist Loopt & Zingt

Tijdens het laatste weekend van augustus worden in Heist-op-den-Berg massaal de loopschoenen aangetrokken en de stembanden gesmeerd. Op zondagnamiddag vindt het jaarlijkse loopevent Heist Loopt plaats. Er zijn verschillende mogelijke formules: een individuele loop van 5, 10 of 21 km of een aflossing halve marathon met 2 of 4 personen (elk 5 of 10 km). Daarnaast is er ook een speciale jogging voorzien voor kinderen en G-atleten. Na de inspanning is het tijd voor ontspanning en kan je het op Cultuurplein meezingen met de grootste meezingers.

Waar? Bergstraat Heist-op-den-Berg

Wanneer? 26 augustus

Meer info? https://www.heistlooptenzingt.be