Bij Sport With BAST beginnen we al te dromen over onze wintersportvakantie. Heerlijk om de ski- of snowboardboots weer aan te trekken en van de pistes af te dalen, om daarna te genieten van een heerlijke après-ski of een lekker diner. Nog geen idee waar je naar toe wil trekken dit jaar? Geen nood, wij zochten speciaal voor jou de 3 leukste wintersportdorpjes van de Europese skigebieden uit.

Ischgl (Oostenrijk)

Het Ibiza van de Alpen, Ischgl, is één van de hipste skigebieden van Oostenrijk. Bij het grote publiek is Ischgl gekend omwille van de legendarische après-ski. Après-skibars als de “Kuhstall” of “Niki’s Stadl” zijn echte begrippen geworden. Maar toch reis je niet alleen naar Ischgl voor de après-ski, ook vakantiegangers die minder houden van het après-skigebeuren kunnen hier hun hartje ophalen. Samen met het Zwitserse dorpje Samnaun vormt Ischgl het skigebied Silvretta Arena. Dankzij de hoge ligging van dit skigebied, de meeste pistes liggen boven de 2 000m hoogte, heeft de Sivretta Arena een hoge sneeuwzekerheid. Van eind november tot begin mei zijn de pistes hier geopend. Ideaal voor diegenen die tijdens de lente- of Paasvakantie nog willen skiën of snowboarden.

Val Thorens (Frankrijk)

Vorig jaar werd Val Thorens in Frankrijk al voor de vierde keer verkozen tot het beste skigebied ter wereld. En eerlijk, Val Thorens heeft veel troeven om het beste skigebied ter wereld te zijn. Eerst en vooral: de ligging. Val Thorens ligt namelijk op meer dan 2 300m hoogte waardoor de sneeuwzekerheid er tijdens het winterseizoen vrij hoog is. Dankzij zijn fantastische ligging kan je ook al aan het begin van het wintersportseizoen in Val Thorens terecht voor een heerlijk weekje skiën of boarden. Daarnaast behoort het dorpje Val Thorens tot het skigebied Les Trois Vallées. Les Trois Vallées bestaat uit 600 km pistes die allemaal met elkaar verbonden zijn. Omdat Val Thorens zelf in een soort van kuip tussen de bergen ligt, raak je als beginner steeds met een blauwe piste terug naar het dorp. Gevorderden kunnen nog een lift verder nemen en zo alle pistes van Les Trois Vallées verkennen. Ook liggen de meeste hotels en appartementen op of vlak naast de piste, zodat je tot aan de deur kan skiën. Tenslotte is het dorpje zelf ook zeer gezellig, danzkij de vele hotels, winkeltjes en koffiebarretjes.

Kitzbühel (Oostenrijk)

Het Oostenrijkse dorpje Kitzbühel is een legendarische ski- en snowboardbestemming in de Alpen. Samen met het nabijgelegen dorpje Kirchberg vormt Kitzbühel het skigebied Kitzski. Kitzski bestaat uit ongeveer 170 km pistes, zowel voor beginners als gevorderde ski- en snowboarders.  Het skigebied Kitzski is vooral bekend omwille van de Hahnenkamm. De Hahnenkamm is een berg met een iconische vorm waar jaarlijks één van de gevaarlijkste skiwedstrijden ter werd wordt gehouden: de Hahnenkamm Rennen. Het hele skigebied Kitzski is uitgerust met uitstekende liftvoorzieningen: vooral gondels en stoelliften die vaak voorzien zijn van stoelverwarming. Nog een enorm pluspunt van dit skigebied is dat de oefenliften volledig gratis zijn. Het dorpje Kitzbühel oogt als een traditioneel Oostenrijks dorpje, het centrum van Kitzbühel is als meer dan 700 jaar oud, toch zijn er alle moderne faciliteiten voorzien om er een uitstekende wintersportvakantie van te maken. Niet alleen zijn er in het hotel verschillende tophotels en –(sterren)restaurants gevestigd, ook vind je er verschillende designerwinkels, après-skibars,…