Niets zo vervelend als onaangename geurtjes in je favoriete (sport)schoenen. Wil je er vanaf raken? Dan geven wij jou 5 handige tips om er meteen komaf mee te maken.

Tip 1: De diepvriezer

Stop jouw (sport)schoenen in een plastic zak en vervolgens een nachtje in de diepvriezer. De bacteriën en dus ook de slechte geur zal de volgende morgen uit je schoenen verdwenen zijn.

Tip 2: Baking soda of talkpoeder

Baking sodaabsorbeert vocht en slechte geurtjes. Besprenkel je schoenen langs de binnenzijde met baking soda, laat je schoenen een nachtje staan, verwijder de volgende ochtend de baking soda en jouw schoenen zijn weer geurloos. Je kan ook hetzelfde doen met talkpoeder. Maar talkpoeder kan je nog op een tweede manier gebruiken. Je kan namelijk je voeten ermee besprenkelen voor je je schoenen aantrekt. Dit zorgt ervoor dat je voeten minder zullen zweten.

Tip 3: De wasmachine

Zit er een zweetgeurtje aan jouw favoriete stoffen sneakers of sportschoenen. Sportschoenen en stoffen sneakers kunnen gewoon de wasmachine in. Best stop je ze wel in een waszakje of in een oude kussensloop om ze te beschermen.

Tip 4: Theezakjes of koffiepads

Theezakjes of koffiepads absorberen geur. Stop daarom ongebruikte theezakjes of koffiepads in je schoenen en laat ze zo enkele uren staan. De geur wordt opgenomen door de theezakjes of koffiepads en na het verwijderen zijn je schoenen weer geurloos.

Tip 5: BAST Glove Deo

BAST Glove Deo is een spray die je in je schoenen kan spuiten om te voorkomen dat er onaangename geurtjes gaan ontstaan. Spuit
ST Glove Deo in je schoenen, wacht tot de spray opgedroogd is en trek dan je schoenen aan.

Shop BAST Glove Deo nu online: https://www.sportwithbast.com/shop/